Σκανδιναβικό εξοχικό σπίτι 100% μεγιστοποιηθεί

Από το σχεδιασμό έως τις κατασκευές, αυτό το δεύτερο σπίτι έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν εκμεταλλευτεί κάθε ίντσα του χώρου ενώ εργάζονται για έναν προϋπολογισμό. Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς, ανοίγουν τις πόρτες αυτού του μικρού σκανδιναβικού κόσμου που, παρά το μέτριο μέγεθος του, παίζει στα μεγάλα πρωταθλήματα!

Η κατασκευή αυτή είναι το αποτέλεσμα της καθαρής τύχης: ο ιδιοκτήτης ανακάλυψε τη γη ενώ οδήγησε την κόρη της σε ένα καλοκαιρινό καταυλισμό και, έχοντας γοητευτεί από τη μικρή λίμνη και την παρουσία κοντινού ιππικού κέντρου έπεισε τον σύζυγό της να το αγοράσει! Το ζευγάρι, αποτελούμενο από ξυλουργό και επαγγελματία σχεδιαστή, και γονέα δύο παιδιών, ανέλαβε να κάνει τα πάντα από το σχεδιασμό σχεδίων για διακόσμηση, μέσω κατασκευής.

Η δομή των σαλονιών των 720 τετραγωνικών ποδιών, συμπεριλαμβανομένου του ορόφου, εμπνέεται από μίνι σπίτια. Αν και το ύψος των οροφών είναι γενναιόδωρο (19 πόδια), η πρόκληση ήταν να βελτιστοποιηθεί ο χώρος. Για αρχάριους, ο ιδιοκτήτης και ο σχεδιαστής σχεδίασαν όλα τα σχέδια του εξοχικού σπιτιού σε ένα 3D λογισμικό, το οποίο επικυρώθηκε από έναν αρχιτέκτονα. Το ζευγάρι απευθύνθηκε επίσης σε φίλους και για έναν λόγο: γνωρίζοντας ότι το εξοχικό σπίτι θα ενοικιαζόταν, ήθελαν να έχουν μια εξωτερική εμφάνιση και να πάρουν τον παλμό των δυνητικών ενοικιαστών. Επόμενο βήμα: κατασκευή! Η τοποθέτηση του σόγιας, που έγινε στα τέλη του φθινοπώρου, θα έχει λάβει ένα Σαββατοκύριακο για να επιτευχθεί. Για τη θέρμανση, οι ιδιοκτήτες επέλεξαν ένα σύστημα με σωλήνες γλυκόλης: ήταν επομένως απαραίτητο να προβλεφθεί η ενσωμάτωση του συστήματος στις πλάκες από την αρχή του έργου. Το υλικό που επιλέχθηκε για τις πλάκες ">

Ακόμα κι αν εκτελούσαν όλα τα έργα με μεγάλη επιδεξιότητα, οι ιδιοκτήτες ζήτησαν ακόμη από ένα γραφείο να κατασκευάσει έπιπλα έθιμο. Ο καναπές που βρίσκεται κοντά στο τζάκι, με το χαμηλό προφίλ του, δίνει μια αίσθηση χαλάρωσης στο χώρο, δείχνοντας σαφώς τη θέση του καθιστικού. Διακρίνεται από ένα χαλί και μαξιλάρια με γραφικά σχέδια, αλλά και από ένα συμπαγές τραπέζι καφέ και ένα τηλεοπτικό ντουλάπι που σχεδιάστηκε από τον κατασκευαστή ντουλαπιών για να προσαρμοστεί στις μικρές διαστάσεις του χώρου. Όσο για τον πάγκο του νησιού και τον φωτισμό βιομηχανικού στυλ που το πλαισιώνει, τραβούν μια ευθεία γραμμή ανάμεσα στο καθιστικό και την κουζίνα. Και για να ενοποιήσουμε και να εξισορροπήσουμε τα πάντα, αντίγραφα ξύλου, λευκού, μαύρου και γκρι αντιγράφονται από τη μια γωνία σε μια άλλη από τη διακόσμηση. Τα παράθυρα είναι μια εγγύηση της φωτεινότητας και επιτρέπουν στο δωμάτιο να αλληλεπιδρά με τη φύση, δίνοντας έτσι την ψευδαίσθηση μιας δεκαπλάσιας επιφάνειας.

Για την κουζίνα, ο ιδιοκτήτης επέλεξε ένα μεγάλο νησί σε γκρι χαλαζία ιδανικό για λήψη - ο χαλαζίας είναι πολύ ανθεκτικός, είναι μια καλή επιλογή για ένα εξοχικό σπίτι προς ενοικίαση - καθώς και για μικρές συσκευές που "να προσαρμοστούν στις διαστάσεις του δωματίου και να καταστήσουν δυνατή τη μεγιστοποίηση του.

Μπάνιο

Η συνθετική μινιμαλιστική ξύλινη ματαιοδοξία συνδυάζεται με τις πευκοδάσους των τοίχων, σχηματίζοντας μια ομοιογενή διάταξη στην οποία εμφανίζονται ελαφρές αναρτήσεις, ένα στρογγυλό καθρέφτη αναρτημένο από ένα ωμό σχοινί, μια βρύση από έβενο και διακοσμητικά αξεσουάρ που φλερτάρετε με το βιομηχανικό πνεύμα. Το μεγάλο ενσωματωμένο παράθυρο εξασφαλίζει, όπως σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, μια συνεχή επαφή με τη φύση, ακόμα και όταν γίνεται. Εάν το κομμάτι αποτελεί επέκταση της ανοιχτής περιοχής, ξεχωρίζει για το κεραμικό με μοτίβο που φυσάει ένα μικρό άνεμο σκηνικού στο τοπίο. Μας αρέσει η γκρίζα βαμμένη οροφή: εκτός από την εμφάνιση πλούσιας σκιάς, δίνει την ψευδαίσθηση ότι χαμηλώνουμε την οροφή και πιέζουμε οπτικά τους τοίχους.

δωμάτια

Αρχικά είχε προγραμματιστεί η κατασκευή ενός μεγάλου κυρίως υπνοδωματίου στο ισόγειο και η διατήρηση του χώρου με τα παιδιά, αλλά επειδή οι γονείς ήθελαν να μείνουν αργά, οι φίλοι τους πρότειναν να κλείσουν το κλειστό δωμάτιο στα παιδιά για να τους αφήσουν να ξαπλώσουν νωρίτερα στις εορταστικές βραδιές με φίλους! Έχουν λοιπόν οικοδομήσει το mezzanine έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει δύο ζευγάρια ενηλίκων. Για να παρασχεθεί κάποια προστασία της ιδιωτικής ζωής, οι λευκές κουρτίνες σχεδιάζονται καθ 'όλη τη διάρκεια του κιγκλιδώματος γυαλιού, ενώ μια πόρτα χωρίζει τους δύο χώρους. Επιπλέον, μερικά στοιχεία επαναλαμβάνονται στη διάταξη κάθε δωματίου, εξασφαλίζοντας την αρμονία του εξοχικού σπιτιού: αναφορές στη φύση, το μινιμαλιστικό πνεύμα, την αποθήκευση τοίχων που ελευθερώνει το δάπεδο, τα άνετα αξεσουάρ και πεύκα που τοποθετούνται είτε οριζόντια είτε κάθετα, μερικές φορές σε σφήνες.

Το ευθεία παράθυρο, τα αυτοσυντηρούμενα δομοστοιχεία αποθήκευσης, ο βραχίονας τοίχου με γάντζους καθώς και οι πευκοβελόνες που τοποθετούνται σε διάφορους προσανατολισμούς δημιουργούν ένα σύνολο γραφικών γραμμών και όγκων που αρκούν για να αναζωογονήσουν τη διακόσμηση. Το τελευταίο άγγιγμα ">

Για να βελτιστοποιήσετε το δωμάτιο των παιδιών, τι είναι καλύτερο από ένα έπιπλο κουκέτα; Για να ασφαλίσετε το επάνω κρεβάτι δύο θέσεων, τα ακατέργαστα σχοινιά δημιουργούν ένα αρχικό γραφικό εμπόδιο. Η κάτω πλευρά του κτιρίου γίνεται μια μυστική ντετέκτιβ όπου ένα κρεβάτι περιπατητής και μια περιοχή που δίνει χώρο στην αποθήκευση και τη δημιουργικότητα. Η σκοτεινή οροφή του παιδικού δωματίου αντηχεί εκείνη του μπάνιου και περιβάλλει τον χώρο, ενώ το παράθυρο που εκτείνεται από το πάτωμα και εκτείνεται πάνω από το δεύτερο κρεβάτι, εξασφαλίζει ότι ο χώρος είναι φωτεινός.


Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here