Ένα υπόγειο γίνεται φιλικό

Η μετατροπή ενός πλήρους υπογείου σε ζεστούς και σαφώς καθορισμένους χώρους διαβίωσης αποτελεί την πρόκληση που αντιμετώπισε ο σχεδιαστής αναλαμβάνοντας το έργο αυτό! Έχοντας σχεδιάσει τα υψόμετρα και τα ενσωματωμένα έπιπλα του καθιστικού, εκμεταλλεύτηκε τις οροφές - συχνά ξεχασμένες στο σχεδιασμό - για να δημιουργήσουν λεπτές διαιρέσεις. Η προσθήκη πεύκων στην περιοχή αναψυχής, με μια υπενθύμιση του ξύλου στο τοίχωμα κόντρα πλακέ της κλίμακας, αποστάζει κάποια θερμότητα, σε αντίθεση με το δάπεδο του σκυροδέματος. Το λευκό έρχεται να φωτίσει το σύνολο.

Ο σχεδιαστής εκμεταλλεύτηκε τη στήλη προσθέτοντας ένα μετρητή ράβδων που εκτός από τη διαίρεση του χώρου είναι χρήσιμο όταν τα παιδιά θέλουν να φάνε μπροστά στην τηλεόραση.

Η ελαφριά απαλότητα ενός σπιτιού της έκθεσης βρίσκεται σε αντίθεση με την ελαφρώς πιο βιομηχανική εμφάνιση της αίθουσας παιχνιδιών με μαύρο χρώμα.

Εάν το λευκό είναι μια λογική επιλογή για να φωτιστεί ένας χώρος, αυτό το χρώμα δεν είναι το θερμότερο. Ο σχεδιαστής βασίστηκε λοιπόν σε λευκές βαμμένες επενδύσεις, οι οποίες, εκτός από την προσθήκη υφής στους τοίχους, δίνουν στυλ σαλόνι και χώρο ανάγνωσης.

Τα ενσωματωμένα έπιπλα από πεύκο, τα έπιπλα από το σκάφος, οι μπλε πολυθρόνες, τα χάλκινα τραπέζια, το υπερμεγέθη μοκέτα ... όλα αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στην άνετη ατμόσφαιρα της περιοχής χαλάρωσης.

Εύκολα προσβάσιμα, τα βασικά στοιχεία του μπαρ (ψυκτική αποθήκη, σχέδιο προετοιμασίας, ράφι για γυαλιά, κλειστή αποθήκευση) βρίσκουν καταφύγιο σε μια εσοχή στον τοίχο στους πρόποδες της σκάλας. Γλιστράμε τις πόρτες του αχυρώνα στις πλευρές και η ράβδος είναι ανοιχτή!

Τα τείχη της αίθουσας παιχνιδιών ήταν καλυμμένα με πάνελ από κόντρα πλακέ, ένα υλικό που είναι πολύ ισχυρότερο από τον γύψο για να χειριστεί τα πτερύγια χόκεϊ. Βαμμένοι με μαύρο χρώμα, όπως τα ταβάνια που κρύβουν τον εξαερισμό και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, τα ορεινά σχέδια δημιουργούν ένα πρωτότυπο φινίρισμα.


Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here